Тортата на Тереза Маринова

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Тортата на Тереза Маринова
Снимка: Ivan Angelov Dimitrov
6 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
8
"Похапвайте вкусно като истински шампиони с тази вкусна торта по рецепта на Тереза Маринова"

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 пакет Закуска какао
  • ябълки - 4 - 5 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • орехи - 1/2 ч.ч. смлени
  • заквасена сметана - 800 г
  • захар - 4 с.л.
  • шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се настъргват на едро ренде, смесват се с канелата и орехите. Ако са кисели, може да се добави малко захар.

На дъното на тавичка се редят бисквити, покриват се с ябълките. Върху ябълките се слага сметаната, подсладена със захарта.

Подрежда се втори ред бисквити, останалите ябълки и сметана.

Отгоре тортата се поръсва с настърган шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Росица Петрова
Росица Петрова
Много вкусна и свежа торта. Към ябълките добавих сока на 1/3 лимон, за да не почерняват и около 50 г стафиди.
17.02.2020 18:17
1