Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свински врат със зеленчуци в гювеч

Свински врат със зеленчуци в гювеч

Свински врат със зеленчуци в гювеч
Снимка: Росица Петрова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Пленителни на вкус и с неустоим аромат - тези вратни пържолки в гювеч са истинска наслада за сетивата"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг (врат)
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • кромид лук - 2 глави
  • чушки - 2 бр. (червени)
  • чесън - 7 - 8 скилидки
  • олио - 50 мл
  • универсална подправка - 1 с.л.
  • джоджен - 1 стрък
  • магданоз - 1/2 връзка
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на пържоли. Овкусете ги със сол и черен пипер и ги сложете в хладилник за поне един час.

Почистете и нарежете всички зеленчуци на едро. Чесъна само обелете.Сложете ги в купа и ги овкусете с подправките.

В малко мазнина запържете всяка пържола за кратко, колкото да се запечата.

На дъното на глинен съд сложете половината от зеленчуците. Върху тях наредете половината пържоли. Направете и втори ред по същия начин.

Залейте всичко с олиото и 1 ч.ч.вода. Водата може да замените с червено вино.

Поставете гювеча в студена фурна, за да не се спука.

Печете на 250 градуса един час, след което намалете температурата на 180 и гответе още 40-50 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: