Трайни кифлички с ябълки и канела

13/01/2019
"Почти сме сигурни, че са трайни, просто при нас свършват толкова бързо, че не знаем действително колко са трайни"
Приготвяне120 мин.
Готвене30 мин.
Общо150 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 559
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете брашното на кухненския плот и направете кладенче. Добавете вътре останалите продукти за тестото. Омесете меко еластично тесто. Поставете го в купа, завийте с памучна кърпа и оставете да втаса.

Направете плънката, като измиете, обелите и настържете ябълката в купа. Сложете канелата, кафявата захар и гриса. Разбъркайте добре, за да се смесят всички продукти.

Разделете тестото на две равни части. Разточете на кръгъл лист. Разрежете на кръст. Ще получите четири триъгълника от едната и четири триъгълника от другата топка...или общо осем триъгълници. Поставете в единия край ( широкия) на всеки по малко от плънката.

Завийте на руло. Усучете кифличките, съединете двата края и притиснете, за да не се развият при печене. Поставете ги в тава застлана с хартия за печене. Оставете да втасат втори път на топло.

Втасалите кифлички намажете с разбит жълтък, 1 с.л. олио и 1 с.л. прясно мляко. Поръсете с малко мак и захар, която сте намокрили с малко вода, като за козунак.

Печете в предварително загрят фурна на 180 градуса до готовност.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар