Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани сладкиши»Уникално вкусни сиропирани охлювчета

Уникално вкусни сиропирани охлювчета

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Уникално вкусни сиропирани охлювчета5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
20
"Уж охлювчета, а няма да повярвате с каква скорост изчезват от чинията"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 120 мл топло
  • мая - 8 г суха
  • брашно - 350 г
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 120 мл
  • ванилия - 2 прахчета
  • канела - 1 ч.л.
  • какао - 3 ч.л.
  • орехи - 50 г смлени
  • прясно мляко - 1 ч.л.
  • за сиропа
  • захар - 500 г
  • вода - 500 мл
  • лимон - 1/2 бр. сока и кората
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си пригответе сиропа, като смесите съставките за него и варите за 2 минути след завиране. Оставете да се охлади напълно.

В купа сипете топлото мляко и добавете маята с 1 ч.л. захар, разбъркайте и оставете за 10 минути да се активира (шупне). В шупналата мая прибавете разбитото яйце, ванилиите и олиото, разбъркайте.

Смесете брашното с бакпулвера и ги прибавете към сместа, замесете меко тесто.

Откъснете 1/3 част от тестото и я поставете в купа, добавете смлените орехи, канелата, какаото и 1 ч.л. прясно мляко и месите до еднородно кафяво тесто.

Кафявото тесто оформете на фитил, а светлото тесто разточете на правоъгълна кора с ширината на фитила. Поставете фитила върху началото на кората и навийте на руло.

Нарежете рулото на филийки, широки 1 см, и ги подредете в намаслена тава на разстояние едно от друго, оставете за 30 минути да втасат. Печете за 15 минути в предварително нагрята на 180 градуса фурна.

Извадете готовите охлювчета и веднага залейте със студения сироп.

След 1 час сиропираният сладкиш е готов за сервиране.

Лесни, бързи и уникално вкусни сиропирани охлювчета!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: