Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Чревца»Свински чревца с кромид лук

Свински чревца с кромид лук

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2093
Свински чревца с кромид лук
Снимка: Ваня Благоева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
1
"Няма такава вкусотия! Гарнираш с червено винце и викаш приятели да ти помогнат да го изядеш"

Необходими Продукти

  • свински черва - 500 г
  • лук - 2 големи глави
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво червата, след което ги слагаме в тенджера, доливаме вода, добавяме малко сол и една с. л. оцет. Варим ги до готовност за около 2-3 часа, като два-три пъти сменяме водата.

Щом червата са готови ги изваждаме от водата, отцеждаме ги и ги нарязваме на дребни парчета.

Почистваме и нарязваме като за салата лука, добавяме му олиото и го задушаваме, щом е готов добавяме червата, солта и черният пипер. Пържим около 8-10 минути.

Готовите чревца сервираме топли. Страшно мезе са.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: