Гювечета с луканка и сирене

15/01/2019
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф5578914066
"Как да мислим за друго, когато във фурната се пекат гювечета с луканка и сирене "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 859
  • Преглеждания за месеца720
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на дребно луканката, сиренето - на тънки плочки, доматите - на тънки резени, а лука и магданоза - на ситно. Ако използвате пресни гъби, предварително ги почистете и запържете.

Намажете гювечетата с малко масло. На дъното поставете няколко резенчета от нарязаните домати. След това поставете от нарязания лук и магданоз, след това нарязана луканка и гъби, след това плочки сирене, а след това отново магданоз. Покрийте с нарязани домати и сипете от доматения сос от консервата. Поръсете с черен пипер и чубрица.

Захлупете и запечете под капак за около 30 мин в загрята фурна на 190°C.

Междувременно разбийте едното яйце и смесете с предварително настъргания кашкавал. При готовност на гювечетата извадете и разпределете сместа от кашкавал и яйце върху тях.

Направете малък отвор по средата и чукнете на всяко гювече по едно яйце.

Боднете по една люта чушка и запечете гювечетата с луканка и сирене за още 15 - 20 мин в загрятата фурна без капак до апетитно зачервяване.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар