Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Ребърца»Глазирани телешки ребърца

Глазирани телешки ребърца

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Глазирани телешки ребърца1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Със сигурност ще съжалявате ако не опитате тези глазирани телешки ребърца"

Необходими Продукти

  • телешки ребра - 1 кг
  • кетчуп - 200 г
  • мед - 150 г
  • балсамов оцет - 50 мл
  • дижонска горчица - 2 с.л.
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете с остър нож телешките ребърца на кокалчета. Старайте се да режете по средата и да има месо от двете страни на кокала.

В купа разбъркайте сместа за мариноването им.

Ако предпочитате, може да пропуснете лютия червен пипер. Ако медът не се разтваря добре, добавете малко водичка.

Съберете маринатата за ребърца и ребрата заедно. Разбъркайте хубаво. Закрийте с фолио и ги приберете в хладилника за няколко часа.

Изпечете ги в предварително загрята фурна на 200 градуса.

След 40-45 минути обърнете глазираните телешки ребърца, за да хванат коричка от двете страни, като ги намажете с маринатата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: