Пухкава козуначена баница с локум

17/01/2019
"Такава баница не се хвали, защото лакомниците веднага ще дотичат и ще ви я изядат "
Приготвяне90 мин.
Готвене30 мин.
Общо120 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 092
  • Преглеждания за месеца124
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 125 мл
  • мая - 15 г жива
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 с.л.
  • щипка сол
  • брашно - 300 г
  • още
  • локум
  • краве масло - за намазване
  • за сиропа
  • захар - 1/2 ч.ч
  • вода - 1 ч.ч
  • портокалова кора - от 1 портокал
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете брашното върху кухненски плот и направете кладенче в средата. Добавете вътре всички продукти за тестото и замесете меко и еластично тесто. Прехвърлете го в купа и завийте с памучна кърпа. Оставете го да удвои обема си.

Готовото тесто разделете на две равни части. Всяка част разточете на правоъгълен лист. Намажете с кравето масло, подредете локума и завийте на руло.

Усучете рулото и завийте на охлюв, като оставяте разстояние, защото след това ще удвои обема си. Направете същото и с второто топче. Завийте с памучна кърпа и оставете втори път да втаса. Печете сладката баница в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Направете сиропа, като сложите водата, захарта, корите от лимон и портокал и ванилията в касерола на котлона. Изчакайте да се разтопи захарта и варете 5 минути.

Извадете баницата и оставете да изстине напълно. Залейте вашата сладка баница с локум равномерно с топлия сироп и оставете за няколко часа да попие хубаво преди консумация.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар