Начин на приготвяне
Извадете маслото на стайна температура. Нарежете го на кубчета в голяма купа. Добавете останалите продукти и замесете меко тесто. Тук има два варианта:
Да разточите тестото и с помощта на формички да изрежете полумесеци.
Да откъснете едно топче, сплескате с ръцете, поставите локума, затворите и оформете на полумесец.
Който и вариант да изберете, все ще се получи, така че решението е ваше.
Сложете локума в средата и затворете локумките. Ако желаете, може да сложите и малко орехи заедно с локума.
Затворете и оформете на полумесеци. Подредете ги в тавичка, застлана предварително с хартия за печене на разстояние.
Печете автентичните турски локумки в загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Готовите локумки поръсете с пудра захар.