Вкусна пържена пъстърва

17/01/2019
"Да пържите пъстърва и да не поканите приятели да я опитат е непростим грях, който може да изкупите само с бира "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 113
  • Преглеждания за месеца220
  • Преглеждания за седмицата77
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • пъстърва - 2 бр.
  • сол
  • царевично брашно
  • лимони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и изчистете рибата от люспите. Нарежете я на шайби.

Посолете и оставете за един час, за да поеме солта.

Сложете царевичното брашно в една купа и оваляйте хубаво всяко едно парче пъстърва от двете страни.

Изпържете в тиган с олио до златиста коричка. Сервирайте пържената пъстърва с резенчета лимон.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар