Мексиканско пиле с ориз и червен боб

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
30/01/2019
"Хапвайте, хапвайте - такова вкусно мексиканско пиле с ориз и черен боб не бива да се оставя да изстине "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 350
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Поставете пилешките бутчета в тавичка. Полейте обилно със зехтин, подправете със сол и черен пипер. Изстискайте сок от лайм. Добавете кардамона, сладкия и люта червен пипер и кимиона. Втрийте маринатата в месото, покрийте съда с фолио и оставете да се маринова.

Загрейте зехтин в дълбок съд на котлона. Нарежете главата лука и скилидка чесън на ситно. Загрейте олио в дълбок съд. Задушете зеленчуците до омекване.

Обелете и нарежете тиквичката на кубчета и я прибавете в съда. Подправете със сол и черен пипер.

Разполовете и почистете лютата чушка от семките. Нарежете я на ситно и я добавете в тигана.

Нарежете и две червени чушки и добавете и тях.

Добавете чаена чаша ориз и запържете за кратко.

Накълцайте връзка магданоз на ситно.

Налейте чаша водата, сипете консерва домати и добавете супена лъжица доматеното пюре. Разбъркайте добре и оставете ястието да се готви на умерен огън за 15 минути.

През това време загрейте бучка масло с няколко капки олио в отделен съд. Запържете маринованите пилешки бутчета до златисто от всички страни.

Добавете буркан червен боб и накълцания магданоз при ориза със зеленчуци и разбъркайте финално. Прехвърлете запържените пилешките бутчета в ориза и изпечете пилето по мексикански във фурната за още половин час.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар