Начин на приготвяне
Разтворете маята в малко топла водичка с 1 ч.л. захар. В купа пресейте брашното и направете кладенче. Когато маята се надигне, изсипете я в кладенчето и разбъркайте леко с дървена лъжица.
На тънка струйка наливайте водата, докато брашното я поеме, като не спирате да бъркате. Прибавете лъжичка сол и бъркайте енергично. Тестото трябва да е по-гъсто от кексово, лепкаво и да се разлива.
Намажете подходяща за печене тава и изсипете тестото в нея. Покрийте с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилника, докато приготвите плънката.
В чашка сложете 3 с.л. с връх кетчуп, 1 ч.л. чубрица, черен пипер, колкото обичате, и 2 с.л. вода. Разбъркайте, докато сместа се хомогенизира. С лъжица намажете тестото. Обезкостете маслините и без да ги нарязвате, ги заровете в тестото.
Каймата накъсайте и разхвърляйте върху тестото. Топено-пушеното сирене нарежете на кубчета и отново заровете в тестото.
Сложете пицата в студена фурна и пуснете на 180 градуса. Печете до готовност на каймата. Изключете фурната и поръсете с накълцан на ситни кубчета кашкавал и оставете в изключената фурна, докато се разтопи.