Задушени Рапани

Tencho TenchevTencho TenchevНовак3
17/01/2019
"Вие наглеждайте мезето, докато ние отидем за още винце, че се оказа, че много ни се услади "
Приготвяне45 мин.
Готвене45 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 169
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ядката от рапаните нарежете на тънко - като шайби с дебелина около 2-3 мм. всяка. Сложете шайбите в херметик и ги варете 30 минути.

Обелете лука, измийте го, и го нарежете на ситно.

Задушава се лука в тиган, като се използва минимално количество олио 1 супена лъжица.

Добавят се сварените рапани и кравето масло. Запържват се леко до изпаряване на водата, която се отделя.

Добавят се подправките и телешкото кубче.

Разбърква се добре да остане на мазнина, добавя се топеното сирене и се разбърква, докато се разтопи в сместа като сос.

Задушените рапани се сервира в плитки чинии и се поръсва с нарязан магданоз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар