Задушени Рапани

Tencho TenchevTencho Tenchev
Новак
311
Задушени Рапани2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Вие наглеждайте мезето, докато ние отидем за още винце, че се оказа, че много ни се услади"

Необходими Продукти

  • рапани - 1 кг ядки
  • топено сирене - 100 г натурално
  • лук - 1 кг
  • черен пипер
  • куркума
  • червен пипер
  • девесил
  • телешки бульон - 1 бр. кубче
  • магданоз - 1 връзка
  • краве масло - 200 г
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ядката от рапаните нарежете на тънко - като шайби с дебелина около 2-3 мм. всяка. Сложете шайбите в херметик и ги варете 30 минути.

Обелете лука, измийте го, и го нарежете на ситно.

Задушава се лука в тиган, като се използва минимално количество олио 1 супена лъжица.

Добавят се сварените рапани и кравето масло. Запържват се леко до изпаряване на водата, която се отделя.

Добавят се подправките и телешкото кубче.

Разбърква се добре да остане на мазнина, добавя се топеното сирене и се разбърква, докато се разтопи в сместа като сос.

Задушените рапани се сервира в плитки чинии и се поръсва с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: