Свински котлети с кисело зеле и вино

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
3k
2k
856
22/01/2019
"Свинско и кисело зеле - очаквано добра комбинация, особено ако добавите и пивко домашно вино "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 349
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в дълбок тиган на котлона.

Подправете котлетите със сол и черен пипер от двете страни. Запържете ги до златисто от всяка страна за кратко. Прехвърлете котлетите в чиния.

Намалете котлона. Обелете и нарежете морковите на едри парченца. Наситнете чесъна и лука и прибавете зеленчуците в тигана. Подправете със сол и черен пипер, сладък и лют червен пипер.

Задушете за кратко, докато зеленчуците поомекнат. Нарежете киселото зеле и го прибавете в тигана.

Пуснете в съда и дафиновите листа. Добавете две-три зърна карамфил. Налейте бялото виното и сипете горчицата.

Разбъркайте и гответе зелето на бавен огън до омекване за 15-20 минути.

Върнете котлетите в съда, похлупете и гответе за още 10-15 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар