Течен шоколад с лешници и сметана

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
24/01/2019
"Точно когато си мислите, че няма как животът да стане още по-хубав, ние ви даваме тази разкошна рецепта за течен шоколад с лешници и сметана "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 174
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Покрийте с лист хартия за печене плоска тава и разпределете лешниците върху нея.

Изпечете ядките, докато добият златист цвят - за около 15-20 минути. Охладете ги за кратко.

През това време разтопете шоколада на водна баня заедно с маслото. Добавете сметаната и разбъркайте сместа добре.

Поставете лешниците заедно със захарта в блендер и пасирайте до получаване на гладка смес с маслена консистенция. Смесете шоколадовата смес и лешниковата паста и бъркайте до хомогенна смес.

Пресипете течния шоколад в бурканчета, затворете с капачки и съхранявайте в хладилник до 4 седмици.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар