Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Течен шоколад»Течен шоколад с лешници и сметана

Течен шоколад с лешници и сметана

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Течен шоколад с лешници и сметана
Снимка: Храна за Душата
2 / 4с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Точно когато си мислите, че няма как животът да стане още по-хубав, ние ви даваме тази разкошна рецепта за течен шоколад с лешници и сметана"

Необходими Продукти

  • лешници - 300 г (белени)
  • захар - 50 г
  • шоколад - 500 г
  • масло - 110 г
  • сметана - 220 г
  • морска сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Покрийте с лист хартия за печене плоска тава и разпределете лешниците върху нея.

Изпечете ядките, докато добият златист цвят - за около 15-20 минути. Охладете ги за кратко.

През това време разтопете шоколада на водна баня заедно с маслото. Добавете сметаната и разбъркайте сместа добре.

Поставете лешниците заедно със захарта в блендер и пасирайте до получаване на гладка смес с маслена консистенция. Смесете шоколадовата смес и лешниковата паста и бъркайте до хомогенна смес.

Пресипете течния шоколад в бурканчета, затворете с капачки и съхранявайте в хладилник до 4 седмици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: