Картофени кюфтета с кайма

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1175
16
18/01/2019
"Каквото и да ви разправят, най-вкусните картофени кюфтета се приготвят с кайма - ето ви рецептата "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 655
  • Преглеждания за месеца211
  • Преглеждания за седмицата61
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • картофи - 500 г
  • кайма - 500 г смес
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 2 с.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 7 - 8 стръка
  • панировка
  • галета - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и поставете картофите в студена и подсолена вода, сварете ги до пълното им омекване.

Обелете и ги намачкайте, поръсете със сол и черен пипер на вкус, чубрицата, галетата, магданоза, ситно нарязания лук и яйцето, разбъркайте много добре.

Добавете каймата и замесете отново до гъста и еднородна смес.

Оформете от сместа големи и елипсовидни кюфтета, оваляйте всяко кюфте първо в разбитите яйца, а после в галетата.

Пържите в предварително нагрято олио, от двете страни до красив кафяв цвят.

Готовите картофени кюфтета подредете върху кухненска хартия, за да се абсорбира излишната мазнина от тях.

Сервирайте картофените кюфтета с кайма със салата според сезона.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар