Нашенски мекици

Мария СимоваМария СимоваГуру116358109214
19/01/2019
"Където и да отидете, не забравяйте да носите със себе си рецептата за най-вкусните нашенски мекици "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
50 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо187 001
  • Преглеждания за месеца5493
  • Преглеждания за седмицата630
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена50

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното и добавете солта и бакпулвера, разбъркайте.

Затоплете леко киселото мляко и прибавете содата (шупва веднага) и ги прибавете към брашното. Бъркайте и ще получите лепнещо тесто, доомесете с останалото брашно, като го прибавяте по малко, докато спре тестото да се лепи по пръстите. Завийте тестото с чиста кърпа и оставете да почине за не по-малко от 30 минути.

С леко намаслени ръце, късайте топчета (без да премесвате тестото) колкото яйце и с пръсти пробийте дупка в средата на топчето. Разтегляйте, докато станат тънки около 0.5 см и ги подредете върху леко намаслен с олио плот.

Нагрейте олио, така че като пуснете частица от тестото, след малко да изплува на повърхността на олиото.

Започнете да прибавяте оформените мекици, като броят им е според големината на тигана. Пържите на слаб огън! Трябва да изглежда, така че все едно ги варите на слаб огън.

След като нашенските мекици добият златист цвят отдолу, обръщате от другата страна и отново пържите до златисто.

Готовите мекици подреждате върху кухненска хартия, за да се абсорбира излишната им мазнина.

Рейтинг

5 13
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#228855
Моята любимка Мария Симова! Готвя всички ваши рецепти. Аз съм готвачка с професионален опит от средиземноморската кухня и по- точно Милано и смея да твърдя, че от вас се научих да готвя българска кухня и към момента практикувам в България.
1
0
Мария Симова
Мария Симова
09.09.2019 12:17
Много благодаря, за хубавите думи! Бъдете благословена!
1
0