Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско месо с майонеза и зеленчуци на фурна

Свинско месо с майонеза и зеленчуци на фурна

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Свинско месо с майонеза и зеленчуци на фурна
Снимка: Мария Симова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Диетата може винаги да започнете от друг ден, а свинското месо с майонеза на фурна е най-вкусно докато е топло-топло от фурната"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг крехко
  • майонеза - 250 г
  • лук - 1 глава голяма
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • картофи - 5 бр.
  • моркови - 5 бр.
  • зелен лук - няколко пера
  • розмарин - 1 ч.л.
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и морковите, нарежете ги на кръгчета. Поставете ги в тенджера със студена и подсолена на вкус вода, оставете ги на огъня да заврат и след това премахнете, прецедете ги.

Измийте, подсушете и нарежете месото на малки парчета, нарежете лука на полумесеци и ги добавете към месото. Прибавете майонезата и черен пипер на вкус и разбъркайте добре - мариновайте за 30 минути.

След което посолете на вкус и разбъркате, поставете свинските късчета в тава и разпределете равномерно в нея.

Отгоре добавете картофите и морковите и поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна печете за 1 час.

Извадете тавата и поръсете ястието със ситно нарязаните пера от лук и розмарина, накрая поръсете настъргания кашкавал и върнете свинското със зеленчуци във фурната и печете, докато се разтопи кашкавалът напълно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: