Начин на приготвяне
Почистете и обезципете месото. Телешките бузи са една от най-вкусните и крехки меса, които аз лично определям като деликатес.
Нарежете на едри парчета и поставете в купа заедно с морковите, нарязани на кръгчета, лука, накълцан на ситно или смлян, подправките, солта и главата чесън /цяла, необелена/ (само може да премахнете външните люспички).
Разбъркайте, за да се смеси всичко добре и налейте виното, така че да покрива всички продукти.
Покрийте купата със стреч фолио и приберете в хладилник за мунимум 6 часа до 1 денонощие.
Сипете в тенджера съдържанието на съда с телешкото, подправките, зеленчуците и виното. Налейте зехтина, около 250-300 мл вода и натрошете вътре кубчето бульон.
Поставете капака на тенджерата и сложете на умерен огън всичко да се готви около 1 час и половина. Доливайте вода, колкото е нужно по време на готвенето.
Готовото телешко с моркови поднесете горещо, поръсено с пресен магданоз или кориандър.
Добър апетит!