Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Пържени патладжани с яйца на очи

Пържени патладжани с яйца на очи

Пържени патладжани с яйца на очи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Вкусно предложение от рубриката Аламинути за приятели"

Необходими Продукти

  • патладжани - 4 бр.
  • растително масло - 1/3 ч.ч.
  • брашно - 3 с.л.
  • сол
  • яйца - 4 бр. кокоши или 8 пъдпъдъчи
  • краве масло - 30 г
  • черен пипер - или червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се обелват и се нарязват на кръгове с дебелина около 1 см.

Посоляват се и се оставят в наклонен съд да се оттече горчивият им сок.

Изплакват се в студена вода, отцеждат се, потапят се в брашното и се пържат в силно сгорещеното растително масло до златисто оцветяване.

Изпържените патладжани се разделят на порции и върху тях се слага по 1 изпържено в кравето масло яйце, наръсено с черен или червен пипер и сол.

Отделно се поднася доматен сос или майонеза, подправена на вкус с лимонов сок и черен пипер или разбито кисело мляко, смесен със счукан в сол чесън и наръсено с копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: