Сочен кекс Мандарина

20/01/2019
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф9815693510
"Така и така сте решили да го приготвите този кекс - може ли да ни пратите малко и на нас "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 805
  • Преглеждания за месеца113
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата със захарта на пухкава смес.

На дъното на 1 ч.ч. поставете содата и я допълнете с кисело мляко, разбъркайте и като започне да шупва, сипете в яйчената смес, разбъркайте отново.

Прибавете олиото на тънка струя към тях при непрекъснато бъркане, добавете и ванилийките. Накрая добавете предварително пресятото брашно, една по една чашите, като след всяка чаша брашно бъркате с шпатула до еднородна и гладка смес.

Сипете сместа в намазана с олио форма и печете в предварително нагрята на 200 градуса фурна до готовност, като за нея проверявате с дървена клечка - трябва да излезе суха при пробождане на кекса.

Извадете готовия кекс от фурната и го оставете за 10 минути да се поохлади.

Внимателно го освободете от формата и го обърнете в подходяща чиния, прободете го с дървен шиш на няколко места отгоре до долу.

Докато кексът се пече, измийте и настържете кората на мандарината на ситно ренде. Към нея добавете пудрата захар и изцедения сок на мандарината, разбъркайте добре, до пълното разтваряне на захарта.

С получената глазура полейте и намажете кекса.

Вашият кекс с мандаринова глазура е готов.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар