Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Сочен кекс Мандарина

Сочен кекс Мандарина

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Сочен кекс Мандарина3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Така и така сте решили да го приготвите този кекс - може ли да ни пратите малко и на нас"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ½ ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - 1 ч.ч.
  • ванилии - 2 прахчета
  • брашно - 3 ч.ч.
  • глазура
  • мандарина - 1 бр. по - голяма
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата със захарта на пухкава смес.

На дъното на 1 ч.ч. поставете содата и я допълнете с кисело мляко, разбъркайте и като започне да шупва, сипете в яйчената смес, разбъркайте отново.

Прибавете олиото на тънка струя към тях при непрекъснато бъркане, добавете и ванилийките. Накрая добавете предварително пресятото брашно, една по една чашите, като след всяка чаша брашно бъркате с шпатула до еднородна и гладка смес.

Сипете сместа в намазана с олио форма и печете в предварително нагрята на 200 градуса фурна до готовност, като за нея проверявате с дървена клечка - трябва да излезе суха при пробождане на кекса.

Извадете готовия кекс от фурната и го оставете за 10 минути да се поохлади.

Внимателно го освободете от формата и го обърнете в подходяща чиния, прободете го с дървен шиш на няколко места отгоре до долу.

Докато кексът се пече, измийте и настържете кората на мандарината на ситно ренде. Към нея добавете пудрата захар и изцедения сок на мандарината, разбъркайте добре, до пълното разтваряне на захарта.

С получената глазура полейте и намажете кекса.

Вашият кекс с мандаринова глазура е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: