Свинско шпиковано със зеленчуци

22/01/2019
Кулинарна мрежа
отКулинарна мрежаДжедай101755
"Страхотно е и се приготвя толкова лесно, че нямате никакви причини да отлагате и не опитате още днес това Свинско шпиковано със зеленчуци "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо792
  • Преглеждания за месеца233
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Режа месото на по-дебели парчета, правя и прорези, в които слагам скилидки чесън.

Всяко парче месо потапям в смес от олио, сол, черен и червен пипер, чубрица и щипка розмарин.

Подреждам в глинен съд. Около месото подреждам леко осолените зеленчуци: морков, праз, червен лук (нарязан на полумесеци), цели гъби и картофи.

Заливам с 200 мл червено вино, изсипвам сместа, в която потапяхме месото, добавям 200 мл вода, завивам с фолио и отгоре слагам капака на глинения съд.

Пека свинското със зеленчуци за 120 минути на 200 градуса.

Източник - Graciela Nikolova от Кулинарна мрежаподобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар