Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свински джолан по Павликенски

Свински джолан по Павликенски

Свински джолан по Павликенски
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
5
"Специално за вас отидохме до Павликени, за да намерим рецептата за този джолан, да ви е вкусно"

Необходими Продукти

  • джолан - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • шалот - 10 бр.
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • подправка - 1 с.л. за барбекю и скара
  • сол
  • печурки - 3 - 4 бр. мариновани
  • червен лук - 1 бр.
  • червено вино - 1/4 ч.ч.
  • олио
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте джолана и го поставете в гювеча.

Обелете и нарежете картофите на средни парчета. Обелете лука и морковите. Изчистете чушката. Нарежете ги на парчета.

Сложете зеленчуците при джолана. Поръсете с подправките и объркайте добре. Налейте виното и водата.

Затворете с капака и сложете в студена фурна на 250 градуса за 20 минути, а след това намалете на 200 градуса и печете джолана с картофи 3 часа.

Свинският джолан по Павликенски е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: