Джолан по Павликенски

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Джолан по Павликенски
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
29/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
280 мин.
Порции
6
"Знаете ли къде у нас правят най-вкусният джолан или имате нужда от още подсказки"

Необходими Продукти

  • телешки джолан - 1. 5 кг
  • олио - за запържване
  • целина
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
  • бира - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • лук - 1 бр.
  • чушки - 3 - 4 бр.
  • чесън - 6 - 7 скилидки
  • боб - 100 г бял
  • печурки - 200 г
  • бекон - 200 гр
  • червен пипер
  • черен пипер
  • бахар
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме скилидките чесън и ги нарязваме на шайби. Измиваме добре телешкия джолан и го шпиковаме с бахар, дафинов лист и чесън.

След като е готов, поръсваме с черен пипер и сол от двете страни. Поставяме тиган с олио и запържваме от двете страни.

Почистваме чушките и нарязваме на едро морковите и лука. Поставяме ги при джолана и те да се запържат.

Добавяме и измитите печурки към сместа и разбъркваме добре. Картофите обелваме и нарязваме едро. Половината слагаме в гювеча заедно с половината запържени зеленчуци.

Поставяме и суровия бял фасул и джолана, като изсипваме и останалите картофи и зеленчуци отгоре.

Нарязваме бекона на ивици и поставяме най-отгоре, като поръсваме с целина, дафинов лист и бахар. В съд поставяме бирата, към нея прибавяме червения пипер и разбъркваме.

Изсипваме в гювеча, покриваме с доматите, които сме нарязали на шайби и затваряме с капака на гювеча. Поставяме във фурната и печем за около 4-5 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: