Начин на приготвяне
Джоланът се овкусява със сол, черен пипер, червен пипер, соев сос и олио. Намазва се добре и се оставя така от вечерта.
Зеленчуците се режат на едро и се овкусяват и те със сол, червен пипер, вегета и олио.
Свинският джолан се слага в дълбока тава и около него се сипват зеленчуците. Отгоре се изсипва буркана с гювеча, разбърква се, налива се вода, така че да покрие джолана, и зеленчуците и се захлупва с капак или фолио.
Пъхаме на 150 градуса във фурната. Готвите така поне 2 часа, след което махаме капака и оставяме свинското печено да се запече още, като го обръщаме от време на време.
След като месото се е сготвило, предният свински джолан с кожа по селски е готов.
Да ви е сладко!