Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Преден свински джолан с кожа по селски

Преден свински джолан с кожа по селски

ГеновеваГеновева
Готвач
1381k1k2
Преден свински джолан с кожа по селски
Снимка: Геновева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
220 мин.
Порции
6
"Селските гозби са незаменими - само опитайте свинския джолан, приготвен по този начин, и ще си говорим"

Необходими Продукти

  • свински джолан - около 1 кг преден с кожа
  • картофи - 1.200 кг
  • зелен боб - 300 г
  • чушки - 8 бр.
  • гювеч - 1 буркан /800 г/
  • лук - 2 глави
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • вегета - 2 с.л.
  • соев сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланът се овкусява със сол, черен пипер, червен пипер, соев сос и олио. Намазва се добре и се оставя така от вечерта.

Зеленчуците се режат на едро и се овкусяват и те със сол, червен пипер, вегета и олио.

Свинският джолан се слага в дълбока тава и около него се сипват зеленчуците. Отгоре се изсипва буркана с гювеча, разбърква се, налива се вода, така че да покрие джолана, и зеленчуците и се захлупва с капак или фолио.

Пъхаме на 150 градуса във фурната. Готвите така поне 2 часа, след което махаме капака и оставяме свинското печено да се запече още, като го обръщаме от време на време.

След като месото се е сготвило, предният свински джолан с кожа по селски е готов.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: