Начин на приготвяне
Измийте добре джолана, след което го сложете в дълбока тенджера.
В парче марля сложете зрънцата карамфил, черен и бахар. Добавете мащерката и дафиновия лист, внимателно завържете на бохча и ги поставете в тенджерата.
Почистете целината, моркова и лука. Нарежете ги на едро и ги сложете в тенджерата при джолана.
Налейте тъмната бира и овкусете със сол. Налейте вода, за да се покрие свинското.
Варете на умерен огън около 1 час. След това прехвърлете джоланчето в тава.
Загрейте фурната на 190 градуса и печете свинското до готовност - около 2 часа.
Бульона от варенето пасирайте и с него поливайте джолана на всеки 15-тина минути - по този начин месото ще стане уникално крехко и вкусно.
Печеният свински джолан по немска рецепта е готов. Поднесете с варени картофи, кисело зеле или каквато гарнитура обичате.