Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Печен свински джолан по немска рецепта

Печен свински джолан по немска рецепта

Печен свински джолан по немска рецепта
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
190 мин.
Общо
200 мин.
Порции
2
"Единственото нужно на печеното свинско джоланче са топлите картофки за гарнитура"

Необходими Продукти

  • тъмна бира - 500 мл
  • свински джолан - 1
  • карамфил - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - 5 зърна
  • бахар - 3 зърна
  • дафинов лист - 2 броя
  • мащерка - суха
  • моркови - 1 брой
  • целина - 1/3 глава
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре джолана, след което го сложете в дълбока тенджера.

В парче марля сложете зрънцата карамфил, черен и бахар. Добавете мащерката и дафиновия лист, внимателно завържете на бохча и ги поставете в тенджерата.

Почистете целината, моркова и лука. Нарежете ги на едро и ги сложете в тенджерата при джолана.

Налейте тъмната бира и овкусете със сол. Налейте вода, за да се покрие свинското.

Варете на умерен огън около 1 час. След това прехвърлете джоланчето в тава.

Загрейте фурната на 190 градуса и печете свинското до готовност - около 2 часа.

Бульона от варенето пасирайте и с него поливайте джолана на всеки 15-тина минути - по този начин месото ще стане уникално крехко и вкусно.

Печеният свински джолан по немска рецепта е готов. Поднесете с варени картофи, кисело зеле или каквато гарнитура обичате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: