Кекс с швепс

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Кекс с швепс
Снимка: Росица Петрова
4 / 5
26/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"И ако досега не сте го разбрали - най-вкусният кекс се приготвя с швепс"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • швепс - 1 ч.ч. ( може и друго безалкохолно)
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • брашно - 3 ч.ч.
  • какао - 1 с.л.
  • портокали - 1 бр. (само кората)
  • шоколад - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Прибавете олиото и разбъркайте. Добавете и чашата безалкохолно.

Пресейте брашното с бакпулвера. Прибавете и тях. Накрая прибавете фино настърганата кора от портокала. Разбъркайте всичко до хомогенна смес.

Подмажете форма за кекс с малко олио. Сипете 1/3 от сместа. Отгоре поръсете с цедка половината от какаото. Следва отново смес и пак какао. Завършете с последната 1/3 от сместа.

Печете кекса на 170 градуса за около 30-35 минути.

Проверете за готовност с дървено шишче.

След като се изпече, оставете за 10 минути леко да се охлади и чак тогава го обърнете.

В съд на водна баня разтопете шоколада и с него полейте мраморния кекс.

Кексът с швепс е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: