Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козунак в хлебопекарната Разкош

Козунак в хлебопекарната Разкош

Козунак в хлебопекарната Разкош
Снимка: rosicapi
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
210 мин.
"Забравете за стоте удряния в масата, най-вкусният козунак се прави само с едно натискане на копчето - вижте как"

Необходими Продукти

  • краве масло - 100 г разтопено
  • прясно мляко - 65 мл топло
  • мая - 22 г прясна (разтваря се в прясното мляко)
  • яйца - 2 бр.+ 1 белтък разбити
  • брашно - 420 г
  • захар - 100 г
  • сол - 1/3 ч.л.
  • ванилия - 2
  • лимонова кора - от 1/2 лимон, настъргана (слага се при сигнала)
  • за отгоре
  • жълтък - останалият 1
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • захар - кристална + няколко капки вода за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Важно! Рецептата е много точна и трябва да се изпълни без да добавяте още захар, брашно или друго, в противен случай рискувате резултатът да не е добър.

Вместо прясна мая може да използвате или 1 пакетче (7 г) суха мая в брашното.

Продуктите се слагат в контейнера в реда, в който са написани.

Пече се на програмата за козунак (3 ч. и 17 мин), грамаж 750, изпичане H.

Който няма програма Козунак, да пече на Сладък хляб. Преди да започне последното втасване (80 минути след началото на програмата и някъде 2 часа до края и), тестото за козунак се вади и се сплита.

Връща се в контейнера и се намазва с разбития жълтък + 1 с.л. прясно мляко и се поръсва с кристалната захар.

След това продължавате програмата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
И аз направих козунак по тази рецепта , получи се супер. Сложих суха мая , нямах друга , но получи се идеално. Няма опция да споделя снимки от моя , съжалявам.
25.04.2024 19:16
Анонимен
Анонимен
Здравейте, за втори път правя вашата рецепта, но и двата пъти се получи нещо като сладък хляб, като основен проблем беше че не удвои обема си въобще, възможно ли е да е от маята? Или това че добавих лимонова кора и стафиди? Хшебопекарната ми е на Тефал pain and devices, благодаря ви
07.05.2024 20:53
Анонимен
Анонимен
Пробвах стана страхотна козонак
05.05.2024 18:30
Анонимен
Анонимен
Страхотна стана
05.05.2024 18:29
Анонимен
Анонимен
Здравейте!И аз реших да пробвам вашата рецепта за козунак.Тъй като моята хлебопекарна няма програма за козунак,пека на програма за сладък хляб която е 2 часа и 40 минути .Искам да попитам колко време преди края на програмата се маже с яйцето и захарта отгоре?Благодаря предварително!
04.05.2024 20:12
1
Анонимен
Анонимен
Изпробвах рецептата в Tefal Pain & Delices. При печенето козунакът се надигна много, тръгна да излиза от хлебопекарната, полепна по капака, беше неприятно. Ползвах суха мая 1 пакетче от 7 грама.
04.05.2024 10:29
Анонимен
Анонимен
Направих го точно по рецептата и стана стра хо тен! Да, не е много сладък, но винаги можеш да си намажеш с нещичко. Много благодаря!
11.10.2022 17:37
1
Анонимен
Анонимен
Правих го мината година и тази , не само за Великден ! Чудесен е! Всички в семейството питат първо”Имали от нашият? козунак” ? Ако е свършил, тогава се хапва друг. Благодаря за рецептата! Но маята е написана веднъж 22 гр., а в приготвянето 7 гр. Имаше доста опити проба-грешка.
02.05.2022 06:57
1
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
И при мен резултатът е чудесен!
Благодаря за рецептата!
30.04.2022 12:54
2
Дони Ники
Дони Ники
Чудесно изглежда!
24.04.2022 23:34
Потребител#313909
Потребител#313909
Козунакът става страхотен. Допълнително използвах рецептата само за тестото, което приготвих в хлебопекарната, след което направих от него уникални кифлички.
23.04.2022 23:03
2
1
Анонимен
Анонимен
Здравейте, вчера го направих, стана супер. Благодаря за рецептата. Ако искам да добавя парченца шоколад или стафиди пак ли трябва да изчакам сигнала?
17.04.2022 08:30
Анонимен
Анонимен
Здравейте!Моята хлебопекарна е малка до 1кг.Можете ли да ми отговорите за настройката на грамажа,за 0,750кг или 1кг да настроя уреда?За средна или припечена коричка?
16.04.2022 09:02
2
Здравка Ангелова
Здравка Ангелова
Вчера го направих за втори път, станана върховен - вкус, конци ...Мечта!!! Благодаря за рецептата и Светли празници !!!
17.04.2020 07:13
6
Svetlana Iordanova
Svetlana Iordanova
Вчера направих този козунак перфектен, ноооо истървах времето кога трябва да го оплета и стана с формата на хляб но беше много вкусен
16.04.2020 16:29
NANI
NANI
Здравейте, искам да направя вашия козунак, но моята хлебопекарна започва да пече след 45-тата минута на програма сладък хляб. Това означава ли че трябва да го изкарам на 25-тата примерно и да го сплета? И при вас степен Н на какво отговаря? Благодаря за рецептата.
11.04.2020 10:27
16
Тотка Тенева
Тотка Тенева
Козунака стана страхотен! Подозирах, че няма да е много сладък и го сплетох със мармалад от шипки! И конци има, чудесно се изпече и е много нежен! Ще правя втора доза с шоколад и съм в очакване за още по страхотен резултат! Изключително, благодаря за рецептата!
27.04.2019 18:56
4
2
1
Покажи всички подкоментари
Потребител#190205
Потребител#190205
Моята пече от 750гр до 1250гр
25.04.2019 08:50
Потребител#190205
Потребител#190205
Здравейте, за голяма хлебопекарна трябва ли да удвоя дозата
25.04.2019 07:56
2
1
1
Покажи всички подкоментари
Теодора Костадинова
Теодора Костадинова
Здравейте, интересува ме за малка хлебопекарна ли е дозата или за голяма?
23.04.2019 20:51
4
1
Покажи всички подкоментари