Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Киш»Киш с шунка и сирене

Киш с шунка и сирене

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Киш с шунка и сирене
Снимка: Храна за Душата
1 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Разбира се, че обичате киш, затова не пропускайте да опитате този вкусен вариант с шунка и сирене"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • масло - 150 г
  • брашно - 300 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • За пълнежа
  • заквасена сметана - 200 г
  • готварска сметана - 150 мл
  • яйца - 4 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • шунка - 150 г
  • праз - 1/2 стрък
  • чушки - 2 бр.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • босилек - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа брашното, студеното масло, щипка сол, яйцата и разбъркайте. Добавете 2-3 с.л. лъжици вода, ако е необходимо.

Замесете тестото, увийте го във фолио и го оставете в хладилник за половин час. Щом извадите тестото от хладилника го разточете с дебелина 1 см.

Намажете формата с олио и малко брашно. Прехвърлете листа във формата и притиснете добре по стените на съда. Направете дупчици с вилица по тестото и изпечете за 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

За плънката загрейте зехтин, нарежете праза и го задушете. Нарежете на ситно и шунката и добавете в тигана, а накрая и червената чушка.

Овкусете сместа със сол и черен пипер. В друг съд разбийте яйцата и добавете заквасената сметана.

Овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче. Налейте и готварска сметана и разбъркайте отново.

Оставете пълнежа с шунка, праз и чушки да се охлади за кратко и обединете с яйчено-сметановата смес.

Извадете основата от фурната и сипете плънката вътре.

Настържете кашкавал и изпечете киша на 220 градуса за около 20-25 минути.

Кишът с шунка и сирене е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Видео към рецептата

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: