Паста Аматричана

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
29/01/2019
"За страстта не се говори, тя се усеща във всичко, дори и в храната - ето го и доказателството "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 377
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Поставете пастата да се вари в подсолена вода.

Загрейте зехтин в тигана. Нарежете главата лук на ситно и бекона на парчета. Прехвърлете в тигана, посолете и задушете за кратко.

Почистете сушена червена чушка от семената, наситнете и добавете към лука и бекона. Подправете сместа с черен пипер.

Пасирайте или нарежете на ситно доматите и ги добавете в тигана. По желание обогатете соса с чаена лъжичка босилеково песто. Налейте бялото вино и оставете соса да къкри на умерен огън за 20 минути.

Извадете пастата ал денте, отцедете я и я прехвърлете в съда със соса.

Гответе заедно да още 2-3 минути и свалете от котлона.

Гарнирайте пастата Аматричана с люспи сирене Пекорино и сервирайте.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар