Хляб с домати и риган

31/01/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър350111
"Не ви трябват сложни гозби, трябва ви само комат хляб с домати и риган "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо455
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладка вода със шипка захар и малко брашно. Оставете да се активира на топло за 10 минути.

В загрят съд изсипете доматения сок и овкусете с риган. Нарежете на едро няколко скилидки чесън и добавете. Посолете и оставете соса да покъкри. Когато сосът се сгъсти, свалете от котлона, извадете чесъна и охладете за кратко.

Нарежете сушените домати. Сипете 350 г бяло брашно в съд и добавете чаена лъжичка сол, след това сипете и 150 г ръжено брашно. Добавете маята, 2-3 с.л. зехтин от доматите и 150 мл вода. Разбъркайте и добавете доматения сос и нарязаните сушени домати.

Омесете заедно всички съставки, на този етап тестото трябва да бъде леко лепкаво. Прехвърлете в намазнена купа, покрийте с фолио и оставете да втаса за половин час.

Когато хлябът втаса, ударете тестото няколко пъти в плота и поставете във форма за хляб. Намажете с разбит жълтък и изпечете в предварително загрята фурна на 190°C за 40-45 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар