Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Фокача с домати и риган

Фокача с домати и риган

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Фокача с домати и риган1 / 2
10/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • вода - 250 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • мая - 1 пакетче
  • домати - 2 - 3 бр.
  • риган - 1 ч.л.
  • морска сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и средата се оформя кладенче. Сипват се маята, солта и зехтинът. Постепенно се добавя водата и се замесва гладко тесто. Покрива се с кърпа и се оставя да втаса.

Тестото се премесва върху посипана с брашно повърхност, след което се слага в намазана с мазнина правоъгълна тава.

Правят се симетрични вдлъбнатини и се оставя пак да втаса. Покрива се с нарязаните на тънко домати и се поръсва с риган и морска сол.

Фокачата се пече в предварително загрята умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: