Начин на приготвяне
Отделете белтъците на 4 яйца. Посолете ги и ги разбийте в дълбока купа с миксер до образуването на сняг. Добавете 2 с.л. пудра захар и разбийте отново.
В друга купа сложете 500 г маскарпоне, настържете кората от половин лимон и разбъркайте леко. Добавете 20 г от ликьора Лимончело и разбъркайте отново. Подсладете с 3-4 с.л. пудра захар.
Добавете белтъците към маскарпонето на малки порции. Разбъркайте внимателно, за да запазите въздушността на белтъците.
Изстискайте малко от лимона и добавете семената от половин шушулка ванилия.
Разпределете муса в десертни чаши.
Сервирайте този лимонов мус с бисквити амарети и парченца лимонова кора.
Коментари