Начин на приготвяне
Нарежете чушките и лука на възможно най-ситно. В малко мазнина ги запържете до омекване. С решетъчна лъжица ги прехвърлете в купа.
Прибавете каймата, яйцето, галетата, нарязания магданоз, черния пипер, сол на вкус и омесете.
Прехвърлете омесената кайма в тава, застлана с хартия.
В средата на тавата оформете като руло и го намажете с олио. Прехлупете хартията и затворете като бонбон.
Печете в загрята фурна на 200 градуса около 35 минути. Отвийте соленото руло и запечете до приятен загар. Преместете рулото върху поднос.
Получилата се мазнина изсипете в тиган. Сложете на слаб огън и прибавете бучка масло. Когато маслото се разтопи добавете 1 с.л. брашно и го запържете.
Сипете вода до желаната гъстота, като не спирате да бъркате.
Накрая овкусете с черен пипер, сол и залейте готовото солено руло.
Рулото с кайма и зеленчуци е готово.