Запечено зеле с ориз и месо

24/01/2019
"Когато две от любимите ти гозби си направят среща във фурната, получава се тази вкусотия - запечено зеле с ориз и месо "
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо39 080
  • Преглеждания за месеца864
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 бр. зелка
  • свинско месо - 1 кг вратно
  • ориз - 1 к.ч.
  • мас - 150 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист
  • сок от кисело зеле - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете киселото зеле в тенджера, налейте малко вода и го оставете да къкри около 40 минути, като периодично го разбърквате. С решетъчна лъжица го прехвърлете в тава.

В тиган загрейте маста и запържете до готовност нарязаното на хапки месо.

Прехвърлете месото при зелето без мазнината. Добавете ориза, дафиновия лист и черния пипер.

В мазнината от месото запържете червения пипер и залейте ястието. Прибавете зелевия сок и разбъркайте. Долейте вода колкото да покрие два пръста ястието.

Печете в загрята фурна на 250 градуса до поемане на течноста и приятен загар.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар