Начин на приготвяне
Киселото зеле се нарязва на ситно и се слага в съд със студена вода за около 30 минути.
Лукът се нарязва на дребно и се слага да се запържи в нагорещен тиган. След като се позапържи, към него се добавят и наситнените праз и чесън, придружени от малко червен пипер.
Към тях се прибавя нарязаното на парчета свинско (може да е нарязано на много ситно, може да е и на по-едро, зависи от предпочитанията.
Когато свинското леко се запържи, към всичко това се прибавят заешкото и виното, като веднага след това се слага капак и всичко се оставя да се задуши за около 1-2 минути. След това се оставя настрани.
В друг съд се запържва зелето, след което към него се прибавя и оризът. След като се разбърка хубаво, към тази смес се сипва една чаша вода (в същата чаша от ориза).
Когато изври, зелето се отстранява от котлона. В тава се изсипва зелето, след това и смесените меса. Овкусява се с подправките и се обърква хубаво.
Накрая се прибавят още 4 чаши с вода и по желание може да се сложи малко олио, ако обичате по-мазно.
Ястието се слага във фурната на не много силна температура - около 150-180 градуса, докато водата изври.