Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Пикантна леща чорба с пресен джинджифил

Пикантна леща чорба с пресен джинджифил

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Пикантна леща чорба с пресен джинджифил
Снимка: Яница Николова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Малко джинджифил и лещата се превръща в неустоима и много полезна за здравето вкусотия"

Необходими Продукти

  • /undefined - 200 г червена
  • моркови - 2 бр.
  • магданоз - 1/3 връзка
  • лук - 1 - 2 глави
  • чесън - 1 глава
  • домати - 1 ч.ч., консервирани
  • джинджифил - 1 - 2 см, пресен корен
  • целина - 1/4 връзка
  • червен пипер - 2 с.л.
  • сол
  • брашно - 2 с.л. по желание, за по - гъста чорба
  • олио - 1 каф.чашка
  • вода - около 1, 5 л
  • люти чушки - 1 бр. червено, сушено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата завира в подходяща тенджера. Слагат се нарязаните лук, чесън и настърганите моркови и почистен джинджифил и сол на вкус.

Когато омекнат се прибавя лещата, почистена и измита предварително.

Вари се около 10 минути после се прибавят доматите, целината. В отделен съд се загрява олиото и се пържи червеният пипер и брашното по желание. Прибавя се към лещата и се разбърква.

Чушлето се препича на котлона, после се нарязва на ситно и добавя към чорбата. След 1-2 минути се отстранява от котлона.

Чорбата от леща се подправя се с нарязан на ситно пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: