Пикантна рибена чорба

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Пикантна рибена чорба1 / 2
06/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"От старите рибари знаем, че рибената чорба, трябва да е солена като морето и леко пикантна"

Необходими Продукти

  • риба - 600 г филе
  • доматено пюре
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 2 глави
  • вино - 150 мл бяло
  • чесън - 1 скилидка
  • червен пипер - 2 ч.л. (сладък)
  • люти чушки - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мариновайте рибното филе със сол и оцет. Нарежете го на малки парчета.

Нарязвате лука и чесъна и ги задушавате в олиото. Прибавяте лютите чушки, червения пипер и доматеното пюре и сипете рибния бульон.

Когато сместа заври, прибавете рибата и варете чорбата на тих огън около 15 минути, като налеете и виното вътре.

Подправете със сол и черен пипер. Поднесете супата, поръсена с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Весо
Весо
Това не е никаква рибена чорба!
03.07.2014 21:37
1
1
Покажи всички подкоментари