Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Ребърца»Празнични Телешки Ребърца

Празнични Телешки Ребърца

РадинаРадина
Новак
273310
Празнични Телешки Ребърца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Когато сме заедно, всеки ден е празник, затова пригответе тези празнични телешки ребърца още днес"

Необходими Продукти

  • телешки ребра - 4 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • мед - 2 с.л.
  • чили сос - 2 с.л.
  • масло - 75 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • Гарнитура
  • ориз - 2 ч.ч.
  • доматено пюре - 1/2 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 3 бр.
  • масло - 50 г
  • олио
  • сол
  • захар
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме телешки ребра до полуготовност. Поставяме ги в леко намазнена тава и през това време смесваме меда с маслото на котлон и кипваме сместа.

Когато заври, добавяме счукания чесън, Чили сос и подправките и бъркаме непрекъснато още няколко минути. Със сместа заливаме ребърцата и връщаме във фурната.

В тенджерата, в която сме приготвили пикантната смес, разтапяме останалите 50 г масло и задушаваме лука и нарязаните на ситно моркови. Изсипваме доматеното пюре и подправките и задушаваме за няколко минути.

Към сместа добавяме 6 ч.ч. топла вода и чакаме да заври. Когато сместа в тенджерата заври, добавяме ориза и варим 15 минути без капак. Премахваме от котлона и затваряме за още 15 минути, за да се задуши.

Поднасяме ребрата с ориза, докато са топли, поръсени с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: