Начин на приготвяне
Ребрата се сваряват до полуготовност в солена вода, след което се слагат във фурната да се запекат. В подходящ съд слагаме на котлона да се разтопят медът и маслото, след като започнат да врят прибавяме счукания чесън, чилито и червения пипер.
Разбъркваме още няколко пъти, като внимаваме да не загори, и махаме от котлона. Изваждаме ребрата от фурната, намазваме ги с пикантния сос и ги връщаме във фурната за още 5 минути.
Ориза приготвяме по следния начин: в тенджера слагаме маслото и олиото и в тях задушаваме наситнения лук и настърганите моркови, след което прибавяме магданоз, червен пипер, сол, захар и доматеното пюре, разбъркваме няколко пъти и заливаме с 6 ч.ч. гореща вода.
След като заври водата сипваме добре почистения и измит ориз. Варим 15 мин. без капак, след което махаме от котлона и задушаваме с капака за около 15 мин.
Коментари