Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Ребърца»Пикантни телешки ребърца с гарнитура от червен ориз

Пикантни телешки ребърца с гарнитура от червен ориз

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Пикантни телешки ребърца с гарнитура от червен ориз
Снимка: Наталия Петрова
1 / 2
07/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • За ребърцата
  • телешки ребра - 4 бр.
  • чесън - 1 глава
  • мед - 1 с.л.
  • чили - 1 ч.л.
  • масло - 1 ч.л.
  • сол
  • червен пипер
  • За ориза
  • ориз - 2 ч.ч.
  • доматено пюре - 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • масло - 1 с.л
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 к.л.
  • магданоз
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ребрата се сваряват до полуготовност в солена вода, след което се слагат във фурната да се запекат. В подходящ съд слагаме на котлона да се разтопят медът и маслото, след като започнат да врят прибавяме счукания чесън, чилито и червения пипер.

Разбъркваме още няколко пъти, като внимаваме да не загори, и махаме от котлона. Изваждаме ребрата от фурната, намазваме ги с пикантния сос и ги връщаме във фурната за още 5 минути.

Ориза приготвяме по следния начин: в тенджера слагаме маслото и олиото и в тях задушаваме наситнения лук и настърганите моркови, след което прибавяме магданоз, червен пипер, сол, захар и доматеното пюре, разбъркваме няколко пъти и заливаме с 6 ч.ч. гореща вода.

След като заври водата сипваме добре почистения и измит ориз. Варим 15 мин. без капак, след което махаме от котлона и задушаваме с капака за около 15 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Наталия Петрова
Наталия Петрова
Ориза също е много вкусен,но за жалост реших да го снимам без да изчакам да се задуши хубаво и малко е воднист...
07.03.2016 13:04
Наталия Петрова
Наталия Петрова
Да много добре се получава с нея,един прекрасен аромат...Вкъщи много се харесват.
07.03.2016 13:02
1
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много ми хареса начина по който са направени ребрата! Аз също първо сварявам телешкото и след това запичам във фурната, като го овкусявам с подправки. Тази марината ми хареса!
07.03.2016 12:54