Леща чорба с картофи по индийски

Яница НиколоваЯница НиколоваИноватор4694001904
25/01/2019
"Докато не опитате леща, приготвена по индийски, не знаете какво значи истински вкусна леща "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо495
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг2.3 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се сварява в подсолената вода с маслото за около 20 минути на умерен огън.

След това се прибавят картофи, моркови, чесън и лук, нарязани на средни по големина парчета.

Оставят се за около 20 минути, после се прибавят куркумата и джинджифилът.

След 5 минути се добавят доматите и препеченото стрито чушле. Чорбата се пасира.

Подправя се със ситно нарязаните зелени подправки, резен лимон. Супата от леща се сервира топла с препечена филийка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар