Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Чили»Свинско чили верде

Свинско чили верде

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Свинско чили верде
Снимка: Нина Иванова Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Има много начини за приготвяне на свинско, но много ще сгрешите, ако не опитате този - Свинско чили Верде"

Необходими Продукти

  • за зеления сос верде
  • чушки - 3 - 4 бр. зелени, изпечени и обелени
  • лук - 1 глава, малка
  • чесън - 2 скилидки
  • люти чушки - 1 бр.
  • бульон - 100 мл пилешки
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 1 с.л.
  • за чилито
  • свинско месо - 400 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • олио - 3 с.л.
  • за гарнитура
  • ориз - сварен
  • тортили
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете първо соса верде, като изпечете чушките и ги обелите. Нарежете лука, чесъна и лютата чушка на дребно. Загрейте олиото и запържете лука, чесъна и лютата чушка за около 5 мин.

Като омекнат, добавете нарязаните чушки и подправките. Пържете още около 2 мин. Отстранете от котлона и оставете леко да се охлади. Пасирайте в блендер, като разредите с бульона.

Нарежете месото на хапки, морковите и лука на дребно. Загрейте в дълбок тиган на котлона олио на умерена температура и запържете месото до златисто за около 10 мин., като разбърквате периодично.

Добавете морковите и лука и пържете още около 10 мин. докато омекнат. Добавете соса верде и малко вода или бульон. Захлупете, намалете силата на котлона и гответе около 40 мин.

Междувременно сварете ориз като гарнитура за месо.

Сервирайте чилито горещо в големи чинии с ориз и тортиля.

Свинското чили верде е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: