Начин на приготвяне
Направете първо соса верде, като изпечете чушките и ги обелите. Нарежете лука, чесъна и лютата чушка на дребно. Загрейте олиото и запържете лука, чесъна и лютата чушка за около 5 мин.
Като омекнат, добавете нарязаните чушки и подправките. Пържете още около 2 мин. Отстранете от котлона и оставете леко да се охлади. Пасирайте в блендер, като разредите с бульона.
Нарежете месото на хапки, морковите и лука на дребно. Загрейте в дълбок тиган на котлона олио на умерена температура и запържете месото до златисто за около 10 мин., като разбърквате периодично.
Добавете морковите и лука и пържете още около 10 мин. докато омекнат. Добавете соса верде и малко вода или бульон. Захлупете, намалете силата на котлона и гответе около 40 мин.
Междувременно сварете ориз като гарнитура за месо.
Сервирайте чилито горещо в големи чинии с ориз и тортиля.
Свинското чили верде е готово.