Пържени банички на тиган

27/01/2019
"Загрейте тигана и ... ами баничките ще са готови за минути по тази рецепта "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 380
  • Преглеждания за месеца4301
  • Преглеждания за седмицата935
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукваме си яйцата и към тях добавяме натрошеното сирене. Разгъваме си корите и всяка една кора разделяме на половина.

Вземаме 1/2 кора, намазваме с масло, от горната страна поставяме от яйчената смес и загъваме двата края към средата.

Започваме да навиваме до края на самата кора. Така правим и с останалите кори за баница.

Поставяме си тигана на котлона заедно с олиото. След като се загрее, поставяме готовите банички и пържим от двете страни.

Когато ги извадим, ги поставяме на кухненска хартия, да може да попие мазнината.

Вкусни банички на тиган - опитайте!

Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива
За хубаво тесто използвайте това:
Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива
4.95 лв.
Виж ››

Висококачествено метално сито, с чиято помощ ще приготвяте най-вкусните кексове и питки.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ники
Ники
08.08.2020 16:12
Забравила съм да напиша,че ги намазвам с масло:)
0
0
Стоянка  Русенова
Ще пробвам и вашият вариант.
1
0
Ники
Ники
07.08.2020 22:47
Аз добавям и настърган кашкавал.Запичам в тефлонов тиган без мазнина,намазвам двета страни на баничкана,като ги навия и така запичам.
1
0