Селски хляб от детството

ДениславаДениславаНовак42
28/01/2019
"А помните ли онзи хляб от детството, с хрупкавата коричка и топлата среда, който хапвахте с такава наслада "
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо984
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • яйца - 1бр.
  • мая за хляб - 1 бр.(42 г)
  • захар - 3 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 3 или 4 с.л.
  • вода - 700 мл
  • брашно - около 2 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разтваряме маята за хляб със захарта и около 100 мл топла вода. Оставяме за 10 мин. да се активира маята.

В тава пресяваме брашното и правим кладенче. След като се е активирала вече маята, изсипваме я в кладенчето, а после добавяме яйцето, солта, олиото и водата. Замесваме меко тесто.

Оставяме го да втаса за около 30-40 мин. на топло. Премесваме го малко, колкото да го оформим и го слагаме в тава върху намазнена хартия за печене.

Втасва още веднъж за около 20 мин. След като е готово го поръсваме с малко брашно и с помощта на остър нож правим украса по желание.

Слагаме хляба да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40-45 мин.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар