Бабините чушки с бял сос

darittdarittНовак3367
28/01/2019
"Обзалагаме се, че не сте опитвали по-вкусни чушки от бабините, на две чушки се обзалагаме "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 478
  • Преглеждания за месеца914
  • Преглеждания за седмицата170
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинска кайма - 800 г
  • чушки - 6 - 7 бр. по - големи
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 средно голяма глава
  • кисело мляко - 2/3 от кофичката
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме каймата в малко олио докато стане на трохи. Добавяме ситно нарязания лук и варим под капак за около 10-15 мин на бавен огън. Овкусяваме със сол и черен пипер на вкус.

Ориза измиваме няколко пъти до чиста вода. Изсипваме при каймата и варим 5 мин.

Почистваме чушките от дръжки и семки и измиваме. Пълним със сместта и поставяме в тава. Ако остане смес изсипваме около чушките. Надупчваме чушките с клекча за зъби от всички страни.

Заливаме със студена вода малко над средата на чушките. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 мин. Ако водата е извряла, добавяме още и връщаме във фурната докато заври.

Правим кашичка от яйцата, киселото мляко и брашното и започваме бавно да смесваме с водата от чушките. Връщаме соса в тавата и печем още 5-6 мин. Поднасяме пълнените чушки топли.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар