Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с булгур и бял сос

Пълнени чушки с булгур и бял сос

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Пълнени чушки с булгур и бял сос
Снимка: Наталия Петрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • чушки - 6 бр.
  • булгур - 1 и 1/2 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава червен
  • домати - 1 бр.
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • олио
  • масло
  • За соса
  • масло - 40 - 50 г
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • брашно - 4 - 5 с.л.
  • прясно мляко - 400 мл
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се почистват, измиват и се оставят да се подсушат. В тенджера наливаме около 1.5 л вода с една с.л. сол и слагаме да заври.

След като водата заври, сипваме предварително изплакнатия булгур да се свари за около 10-15 мин.

След като булгурът е готов, го прецеждаме и изплакваме със студена вода.

В тиган слагаме малко масло и олио, ситно нарязания лук, настъргания морков, магданоз, нарязания на ситно домат, черен и червен пипер, задушаваме за 2-3 мин., след което прибавяме и булгура.

Разбъркваме още 2-3 пъти и махаме от огъня. С така приготвената плънка пълним чушките, нареждаме ги в тавичка и печем за около 20 мин. в загрята на 180-200 градуса фурна.

Докато чушките се пекат. приготвяме соса. В тиган разтапяме маслото и олиото и след като започнат да се пържат, прибавяме брашното, разбъркваме често.

След като пожълтее брашното, на тънка струя при непрекъснато бъркане сипваме млякото, след това поръсваме със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Разбъркваме, варим 1-2 мин. и махаме от огъня. След като чушките се изпекат, ги поднасяме залети със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Харесаха ми и май е време да изкарам моя пакет с булгур от шкафа :)
05.05.2016 09:42
1
1
Покажи всички подкоментари