Начин на приготвяне
Чушките се почистват, измиват и се оставят да се подсушат. В тенджера наливаме около 1.5 л вода с една с.л. сол и слагаме да заври.
След като водата заври, сипваме предварително изплакнатия булгур да се свари за около 10-15 мин.
След като булгурът е готов, го прецеждаме и изплакваме със студена вода.
В тиган слагаме малко масло и олио, ситно нарязания лук, настъргания морков, магданоз, нарязания на ситно домат, черен и червен пипер, задушаваме за 2-3 мин., след което прибавяме и булгура.
Разбъркваме още 2-3 пъти и махаме от огъня. С така приготвената плънка пълним чушките, нареждаме ги в тавичка и печем за около 20 мин. в загрята на 180-200 градуса фурна.
Докато чушките се пекат. приготвяме соса. В тиган разтапяме маслото и олиото и след като започнат да се пържат, прибавяме брашното, разбъркваме често.
След като пожълтее брашното, на тънка струя при непрекъснато бъркане сипваме млякото, след това поръсваме със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Разбъркваме, варим 1-2 мин. и махаме от огъня. След като чушките се изпекат, ги поднасяме залети със соса.
Коментари